Studiu: Pe masura ce secolele trec, femeile devin tot mai frumoase

Data publicarii: 28-07-2009 | Lifestyle

Femeile au devenit, treptat, tot mai frumoase de-a lungul secolelor, deoarece femeile frumoase au mai multi copii decat cele mai putin inzestrate de natura, iar cei mai multi dintre copiii lor sunt de sex feminin si le mostenesc calitatile fizice, scrie dailymail.co.uk.

Fiicele femeilor frumoase, odata ce devin adulte, tind sa fie si ele frumoase si astfel acest model se propaga de-a lungul secolelor. Acest model evolutiv a condus la infrumusetarea fizicului femeilor de-a lungul generatiilor, au explicat oamenii de stiinta.

Psihologii considera ca femeile au devenit tot mai atractive deoarece ele fac tot mai multe eforturi pentru a arata bine, sunt preocupate de felul in care arata si beneficiaza de mai multe resurse financiare decat in trecut. In schimb, aceiasi experti considera ca barbatii au ramas, din punct de vedere estetic, la acelasi nivel cu cel al stramosilor lor preistorici.

Markus Jokela, de la Universitatea din Helsinki, a folosit pentru acest studiu date obtinute din America de Nord, colectate de la 1.244 de femei si 997 de barbati, care au fost monitorizati timp de patru 
decenii.

Nivelul de atractivitate a fost evaluat pe baza fotografiilor efectuate in timpul acestui studiu, care a inregistrat, totodata, si numarul de copii avut de fiecare dintre participantii la monitorizare. Profesorul finlandez a descoperit faptul ca femeile frumoase au avut cu 16% mai multi copii decat cele urate. Totodata, femeile considerate foarte frumoase au avut cu 6% mai multi copii decat cele mai putin inzestrate de natura.

Barbatii cei mai urati au avut, in medie, cu 13% mai putini copii decat restul reprezentantilor sexului lor.

Oamenii de stiinta finlandezi au tinut cont si de concluziile unui studiu precedent, care au indicat faptul ca femeile frumoase sunt mai multe decat barbatii frumosi, deoarece parintii frumosi au, de regula, mai multe fete decat baieti.

Studiul avanseaza ideea ca diferenta dintre nivelul de atractivitate al femeilor si cel al barbatilor continua sa se mareasca, pe masura ce femeile evolueaza din punct de vedere estetic, devenind tot mai frumoase.

Cercetatorii au demonstrat cu date statistice ca persoanele frumoase prezinta cu 36% mai multe probabilitati ca primul lor nascut sa fie de sex feminin.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: