Mita medie oferita in Rusia: 615 euro

Data publicarii: 28-07-2009 | Diverse

Expertii in domeniul anticoruptie estimeaza ca mita oferita in Rusia in acest an cu diferite ocazii este, in medie, de 27.000 de ruble (615 euro), tariful triplandu-se in raport cu anul trecut, anunta Departamentul Securitatii Economice din Ministerul rus de Interne intr-un comunicat, citat de RIA Novosti.

Potrivit specialistilor departamentului, "numarul cazurilor de coruptie descoperite si inregistrate a crescut de asemenea cu 26 % in acest an, ajungand la aproximativ 4.900", subliniaza documentul.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat la investitura ca va face din lupta impotriva coruptiei una dintre prioritatile politicii sale. In vara anului 2008, el a semnat un plan national de lupta anticoruptie pe mai multi ani.

Potrivit acestui document, toti ministrii au obligatia sa-si creeze servicii anticoruptie si sa adopte proiecte proprii in acest domeniu. Functionarii, militarii, politistii si judecatorii, precum si rudele lor trebuie sa prezinte de acum inainte anual o declaratie de avere.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: