CEC Bank se lauda fals cu cea mai mica dobanda

Data publicarii: 29-07-2009 | Finante-Banci

Dupa ce s-a dus un razboi psihologic intre banci pentru dobanzile oferite in programul "Prima casa", CEC Bank iese cu o campanie publicitara care dezinformeaza potentialii clienti care cauta o locuinta, noteaza Evenimentul Zilei. In principiu, CEC se lauda cu cea mai mica dobanda, oferind o rata a Robor la trei luni plus 1,9 puncte procentuale, pentru creditele acordate in lei. Pe de alta parte, in piata, pe programul "Prima casa", cea mai mica dobanda o ofera Banca Transilvania, aceasta fiind doar echivalentul Robor la trei luni, adica 10,23%.

ANPC va demara un control

CEC expune in orase panouri uriase care fac publicitate la "Creditul Prima noastra casa" unde se lauda cu "cea mai mica dobanda in lei". La sesizarea EVZ, oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Con sumatoril0r (ANPC) au inceput deja o ancheta pe aceasta problema. "S-a deschis deja o ancheta si, daca se va dovedi ca este adevarat, banca poate fi sanctionata cu o amenda cuprinsa intre 3.000 si 30.000 lei plus incetarea activitatii de dezinformare", ne-a declarat Paul Anghel, consilier in cadrul ANPC. Potrivit acestuia, datorita exprimarii evazive din anunturile pos tate de CEC Bank se poate intelege ca intr-adevar banca are cea mai mica dobanda.

Mentiunea ar fi ca, de fapt, "cea mai mica dobanda in lei" se refera la comparatiile facute intre produsele bancii CEC, nu la cele ale CEC si restul bancilor din programul "Prima casa". "In general, bancile au un sistem juridic mult mai bun decat al restului institutiilor si mai bine pus la punct, de aceea pot contesta sanctiunile noastre in instanta", a mai spus reprezentantul ANPC.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: