BRD Sogelease a devenit BRD Sogelease IFN SA

Data publicarii: 10-08-2006
BRD Sogelease, subsidiara de leasing a BRD - Groupe Societe Generale, si-a modificat denumirea si forma juridica in BRD SOGELEASE IFN S.A., in conformitate cu cerintele prevederilor legale ce reglemeteaza piata institutiilor financiare nebancare din Romania respectiv, Ordonanta Guvernului nr. 28/2006, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 266/2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

„Preluarea de catre BNR a supravegherii IFN este un eveniment care va influenta puternic piata de leasing din Romania. Suntem de acord cu aceasta, date fiind riscurile mari care pot ameninta piata de leasing. Este suficient sa amintim ca unele companii si-au asumat pana acum riscuri deosebite, utilizand un capital foarte mic, fara a beneficia de reglementari adecvate” a declarat Jean Paul Decrock, Directorul General al BRD Sogelease IFN S.A..

La sfarsitul celui de al doilea trimestru al anului 2006, structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. era: autoturisme – 24,8%, autovehicule comerciale – 46,3%, echipamente industriale – 12,5%, echipamente de constructii – 11,7%, echipamente IT – 2,4%,  imobiliare – 2,1%. Astfel, dupa primele sase luni, productia inregistrata a fost de 87 milioane Euro, in crestere cu 40 % fata de aceeasi perioada a anului trecut; numarul de contracte incheiat in aceste prim semestru al anului in curs fiind de 1720.

In ceea ce priveste plasarea produsului pe piata, principalul canal de distributie al produsului il reprezinta reteaua nationala a BRD - Groupe Societe Generale, sustinuta de Reprezentantii Regionali BRD Sogelease IFN S.A. (locati in Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj, Pitesti, Ploiesti, Iasi si Timisoara) precum si reteaua de furnizori de echipamente cu care sunt dezvoltate relatii speciale, solide - toate acestea oferind un acces facil la produsele BRD Sogelease IFN S.A.

BRD Sogelease IFN S.A. este membru fondator al Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, care reprezinta interesele a 18 societati de leasing si insumeaza aproximativ 60% din piata de profil din Romania (estimare ALB).

 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: