BCR a redus dobanzile la depozitele in lei si valuta

Data publicarii: 02-08-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a redus, de vineri, dobanzile la depozitele in lei cu pana la 1,4 puncte procentuale pe an si la cele in valuta cu pana la 0,5 puncte procentuale pe an, pe fondul tendintei de scadere a ratelor de dobanda de pe piata interbancara, a anuntat banca.

Decizia se inscrie in tendinta generala a pietei, generata de masurile adoptate recent de Banca Nationala a Romaniei (BNR), masuri care au dus la cresterea lichiditatii in sistemul bancar, se arata in comunicat.

"Reducem dobanzile la depozite avand in vedere trendul descrescator al ratelor de dobanda indicative de pe piata interbancara, precum si posibila reducere in continuare a dobanzii de referinta de catre BNR", a declarat directorul executiv al Directiei Administrarea Bilantului BCR, Florian Dangl.

Astfel, la depozitele in lei pentru populatie reducerile sunt cu pana la 1,4 puncte procentuale, iar la cele in valuta cu pana la 0,5 puncte procentuale, in functie de suma si de perioada, se arata in comunicat.

Cea mai mare rata a dobanzii pentru depozitele in lei este 9,25% pe an si este pentru sume mai mari de 10.000 lei economisite pe o perioada de 6 luni.

La economiile in euro, bonificarea maxima acordata este de 3,50% pe an si este pentru transe peste 10.000 de euro cu maturitate la 12 luni, potrivit bancii.

De asemenea, BCR anunta ca, incepand cu 1 august, pentru depozitele la 6 luni in lei, cu dobanda fixa, dobanda bonificata este de 10% pe an, indiferent de transa. Pentru depozitele la 6 luni, in euro, cu dobanda fixa, dobanda bonificata este de 3,50% pe an, indiferent de transa.

Tot de vineri, dobanzile bonificate la depozitele standard in lei pentru firme au fost ajustate cu valori cuprinse intre 2 si 2,2 puncte procentuale, iar la depozitele standard in euro cu valori cuprinse intre 0,25 si 0,50 puncte procentuale.

Dobanzile bonificate la Contul Ideal BCR si contul Ideal Micro BCR in lei au fost ajustate cu valori cuprinse intre 0,85 si 2,2 puncte procentuale, iar pentru valuta ajustarile au fost cuprinse intre 0,25 si 0,50% puncte procentuale.

BCR, membra a grupului Erste, emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea nationala de peste 1.900 de bancomate (ATM) si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu cardul (POS).

BCR gestioneaza active de peste 17,1 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 652 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri dedicate IMM-urilor si companiilor mari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: