Alimente inteligente pentru un creier inteligent

Data publicarii: 02-08-2009 | Lifestyle

Odata cu trecerea timpului, varsta isi spune cuvantul si asupra functiilor creierului. Primele afectate sunt memoria si capacitatea de concentrare. Vestea buna este ca puteti sa va mariti sansele de a va mentine un creier sanatos daca adaugati alimente "inteligente" in dieta voastra. Iata cateva dintre produsele care va pot mari capacitatea de concentrare, recomandate de Webmd, preluat de Ziare.com.

1. Cofeina va poate face mult mai alert. Nu exista o reteta magica ce va poate face mai destept, dar anumite substante, cum ar fi cofeina, va pot stimula concentrarea. Ciocolata, bauturile energizante, unele medicamente va pot da energie, desi efectele sunt pe termen scurt.

2. Zaharul va poate imbunatati vigilenta. Zaharul este "combustibilul" perfect pentru creierului vostru. Ceva care contine zahar va stimuleaza memoria, procesele de gandire si capacitatea mentala.

3. Adaugati in alimentatia zilnica fructe si ciocolata. Nucile si semintele sunt bune surse de vitamina E, care este asociata cu micsorarea vitezei de imbatranire a creierului. Ciocolata neagra are de asemenea puternice proprietati antioxidante si contine stimulente naturale precum cafeina, care pot spori capacitatea de concentrare. Atentie insa, nu faceti excese de calorii, grasimi si zahar!

4. Mancati avocado. Fiecare organ depinde de fluxul sangelui, mai ales inima si creierul. O alimentatie care contine avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare si sporeste fluxul sangelui, ceea ce duce mai departe la o buna functionare a celulelor creierului.

5. Afinele ajuta la probleme cum ar fi Alzheimer sau dementa. O alimentatie bogata in afine mareste semnificativ capacitatea de invatare. Daca vreti sa va imbunatatiti capacitatea de concentrare inca de la prima ora a diminetii, incepeti cu mult suc de fructe, cereale si o ceasca de cafea. In plus, pentru a va mentine un creier sanatos, incercati sa dormiti cat mai bine, faceti exercitii de gandire si relaxati-va creierul zilnic prin momente de meditatie.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: