Alimentele bio nu sunt mai sanatoase decat celelalte

Data publicarii: 03-08-2009 | Diverse

Un studiu britanic sugereaza ca produsele bio nu sunt mai benefice pentru sanatate decat alimentele clasice, relateaza AFP. Cercetatorii de la Scoala de igiena si medicina tropicala (LSHTM) din Londra au afirmat, intr-un studiu publicat in Jurnalul american de nutritie clinica, ca produsele bio nu sunt mai sanatoase decat alimentele obisnuite, aportul lor nutritional fiind similar.

'Am stabilit ca exista un mic numar de diferente in aportul nutritional intre culturile si carnea produse in mod organic si cele produse in mod conventional', a explicat profesorul Alan Dangour, principal autor al studiului.

'Insa este putin probabil ca ele sa fie pertinente in materie de sanatate publica. Nu exista nicio dovada' care sa justifice privilegierea produselor bio in fata celorlalte pentru aportul lor nutritional, a asigurat el.

Alimentatia biologica, produsa fara utilizarea de substante fertilizatoare sau pesticide si fara aditivi alimentari, a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, in pofida costului net superior.

Sustinatorii agriculturii biologice au reactionat la studiul LSHTM, laudand in special efectul sau pozitiv asupra mediului.

'Agricultura organica este o abordare holistica, integrata, care protejeaza solul, incurajeaza biodiversitatea, elimina gazele cu efect de sera, mentine diversitatea genetica si asigura mai multe venituri agricultorului', a scris Andrew Lee, de la Comisia pentru dezvoltare durabila, intr-o scrisoare publicata de The Guardian.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: