Inventie chinezeasca: elicopter functional construit din lemn

Data publicarii: Astazi, 07-08-2009 | Diverse

Un fermier chinez a carui educatie se reduce doar la cateva clase, si-a construit propriul elicopter, materialul principal folosit fiind lemnul, potrivit paginii online a agentiei de stiri Ananova.

Pentru finalizarea proiectului, Wu Zhongyuan, inventivul fermier, a avut nevoie doar de trei luni. El a declarat ca si-a folosit cunostintele de fizica dobandite in scoala generala completate cu informatii culese de pe internet cu ajutorul unui telefon mobil.

In privinta designului, chinezul spune ca nu a urmat nici un model, dand frau liber imaginatiei. Zhongyuan sustine ca aparatul sau poate atinge o altitudine de 800 de metri. Elicea este facuta din lemn de ulm, motorul este luat de pe o motocicleta, iar caroseria este intarita cu tije de otel.

"Am avut acest vis inca din copilarie. Imi doream sa am propria masina zburatoare care sa ma dispenseze de urcatul zilnic al muntelui spre si dinspre scoala", spune Zhongyuan. Pentru constructia elicopterului fermierul a cheltuit mai putin de 2.000 dolari.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: