Expertii in resurse umane: fiti atenti la ce postati pe Internet!

Data publicarii: Astazi, 07-08-2009 | HR/Cariere

Internetul se poate dovedi atat un aliat redutabil, cat si un inamic cel putin la fel de puternic pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca sau pentru angajatii ce au in vedere o schimbare a serviciului, sunt de parere expertii in resurse umane chestionati de Reuters.

Pericolele vin din activitatile anterioare in mediul online, mai ales prin postarile pe principalele retele sociale precum Facebook, Hi5, Twitter, prin blogurile personale sau imaginile trimise catre YouTube sau alte servicii de acest fel.

Indiferent de statutul actual, utilizatorilor de internet li se sugereaza sa reanalizeze orice actiune sau initiativa online, deoarece consecintele pot fi cu efect intarziat.

"Multi scriu pe Facebook activitatile de zi cu zi in cele mai mici detalii. Nu ezita sa scrie nici despre problemele de sanatate ori despre cele cu alcoolul sau drogurile", spune Patricia Vaccarino, consultant in HR.

Daca astfel de informatii pot fi neutre pentu reteaua de prieteni, nu la fel stau lucrurile cand vine vorba de angajatori. Niciunul nu ar dori sa angajeze un actual sau fost dependent de droguri sau o persoana care nu inspira incredere, precizeaza Vaccarino.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: