Deutsche Bank a renuntat la preluarea RBS Romania

Data publicarii: Astazi, 07-08-2009 | Finante-Banci

Deutsche Bank, una dintre cele mai mari banci din Europa, s-a retras din ­cursa pentru preluarea RBS Romania, tranzactie evaluata recent la 400 mil. euro, au declarat pentru Business Standard surse apropiate discutiilor.

Potrivit acestora, motivul retragerii bancii germane a fost pretul mult prea mare in contextul economic actual. Contactat de Business ­Standard, Radu Zaciu, country manager al Deutsche Bank, nu a dorit sa comenteze.

Conform ultimelor informatii, procesul de vanzare a RBS Romania, fosta ABN Amro Romania, este coordonat de banca de investitii elvetiana UBS. Deutsche Bank nu a fost la prima tentativa de a prelua o banca de top din Romania. Astfel, institutia financiara a fost si in cursa pentru privatizarea BCR, insa nu a ajuns in finala.

RBS Romania are active de peste 2,2 mld. euro. In urma unor pierderi de cateva zeci de miliarde de euro, grupul RBS a decis sa renunte la operatiunile de pe 15 piete, inclusiv in Romania. Actuala RBS Bank Romania nu a continuat procesul de transformare in sucursala si a ramas filiala, adica se supune regulilor BNR.

RBS a preluat banca olandeza ABN Amro in 2007, alaturi de spaniolii de la Santander, respectiv de grupul Fortis, intr-o tranzactie-record - circa 70 mld. euro.

Actiunile grupului bancar RBS, controlat de guvernul britanic, ­s-au scumpit ieri spectaculos cu pana la 10% pe bursa de la Londra. Actiunile Deutsche Bank au avut oscilatii usoare in SUA si Germania, unde banca este listata.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: