Declinul mental la batranete, mai accentuat in cazul burlacilor

Data publicarii: 10-08-2009 | Diverse

Un nou studiu intreprins de cercetatorii de la UCLA si publicat in American Journal of Epidemiology sugereaza ca pentru varstinicii de peste 70 de ani statutul social si economic nu joaca niciun rol in ce priveste declinul functiilor cognitive.

Oamenii de stiinta au constatat in urma analizei unui grup de voluntari cu varste de peste 70 de ani extinse pe durata a noua ani ca pierderea abilitatilor mentale odata cu imbatranirea nu poate fi corelata cu averea detinuta sau gradul de educatie. 

"Daca educatia pare sa aiba un rol important in sanatatea mentala a batranilor pana la varsta de 70 de ani, dupa aceasta varsta rezultatele tind sa se uniformizeze pana la disparitia oricaror diferente spre varsta de 80 de ani", spune Arun Karlamangla, coordonatorul studiului.

In schimb, s-a constatat o legatura stransa intre declinul cognitiv si starea civila a subiectilor. Astfel, persoanele care nu au fost casatorite niciodata sau cele ramase fara sot au inregistrat o depreciere mai accentuata a functiei cognitive.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: