Batranii de peste 80 de ani, cei mai fericiti oameni

Data publicarii: 12-08-2009 | Lifestyle

Un studiu publicat in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane de Psihologie desfasurata in acest an in Toronto, arata ca, in general, batranii cu varste intre 80 si 90 de ani sunt mai fericiti decat tinerii.

"Batranii sunt mai capabili sa recunoasca ce ii face si ce nu fericiti si mai buni negociatori cu conditiile din mediul inconjurator. Exceptie facand cei care sufera de diverse forme de senilitate si dementa, sanatatea mentala tinde sa se imbunatateasca odata cu varsta", explica Susan Turk Charles, psiholog la Universitatea din California.

Batranii trecuti de 80 de ani sunt categoria de varsta cu rata cea mai mare de crestere la nivelul intregii lumi. Conform unui raport, pana in 2040 cresterea pe acest segment va fi de 233% in conditiile in care populatia totala va creste cu doar 33%.

Un studiu paralel derulat de Pew Research Center a indicat ca barbatii cu varste intre 60 si 69 de ani sunt cei mai fericiti, in timp ce tinerii cu varste intre 20 si 29 de ani, cei mai putin fericiti. Batranii raporteaza mai putine emotii si experiente negative si un control emotional superior tinerilor, spun psihologii.

Redactia BankNews.ro