Google construieste un nou motor de cautare, denumit Caffeine

Data publicarii: 12-08-2009 | IT&C

Gigantul informational Google a anuntat ca programatorii sai lucreaza la un nou motor de cautare, al carui nume de cod este Caffeine, informeaza AFP, ctata de NewsIn.

"O echipa de programatori Google a lucrat in ultimele luni la un proiect secret: o arhitectura de ultima generatie pentru un nou motor de cautare", au declarat doi dintre administratorii proiectului, Sitaram Iyer si Matt Cutts, pe blogul oficial al Google.

Acest proiect "va permite majorarea dimensiunii, vitezei si preciziei" Google, au adaugat acestia.

Utilizatorii pot urmari evolutia acestui proiect pe site-ul www2.sandbox.google.com.

Din punct de vedere vizual, proiectul nu difera mult de pagina oficiala a Google, iar conducerea companiei a subliniat ca momentan incearca doar sa amelioreze performanta Caffeine prin raportarea la motorul de cautare actual.

La sfarsitul lunii iulie, Microsoft a semnat cu acord cu Yahoo! pentru a-si spori prezenta pe piata motoarelor de cautare.

Motoarele de cautare ale celor doua companii sunt cu mult in spatele Google, ce acapareaza aproximativ doua treimi din trafic.

Conform companiei de cercetari Forrester, piata ar trebui sa creasca cu 15% pe an, putand atinge o valoare de peste 30 miliarde dolari in 2014.

Redactia BankNews.ro