Bancile recurg la solutii de criza: credite garantate cu branza

Data publicarii: 13-08-2009 | Finante-Banci

Visteria Credito Emiliano SpA, o mica institutie bancara din Italia, se deosebeste radical de rivalele sale: nu aurul se ascunde in seifurile acesteia ci, cel putin pe hartie, peste 17.000 tone de parmezan, scrie Bloomberg.

Banca regionala accepta renumita branza italiana ca garantie pentru credite, ajutand in acest fel mentinerea in viata a afacerilor producatorilor de branza din nordul tarii, amenintati de cea mai mare recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. 

In doua depozite frigorifice ale Credito Emiliano din regiunea Emilia Romagna sunt peste 440.000 de roti de branza cu o valoare totala de 132 milioane euro. "Acest mecanism este vital pentru noi. Este o buna modalitate de a ne finanta afacerile la o dobanda avantajoasa, iar banca nu risca mult, pentru ca poate vinde oricand branza", spune Giuseppe Montanari, unul dintre producatorii locali.

Rotile de branza sunt atat de pretioase, incat fiecare are imprimata o serie, astfel incat sa poata fi identificata in cazul in care este furata. O singura roata costa 300 euro, iar in urma cu cateva luni un grup de hoti a furat nu mai putin de 570 de bucati.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: