Copiii folosesc internetul pentru a afla mai multe despre sex

Data publicarii: 13-08-2009 | Media

Copiii folosesc internetul pentru a urmari videoclipuri YouTube, pentru a-si contacta prietenii pe retele de socializare si pentru a cauta continuturi despre sex, potrivit unui studiu al Symantec Corp, companie care se ocupa cu realizarea de softuri de securitate, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

Studiul realizat de Symantec Corp in colaborare cu OnlineFamily.Norton, serviciu care monitorizeaza modul in care adolescentii si copii folosesc internetul, identifica cele mai populare 100 de subiecte cautate online, in perioada februarie - iulie.

Potrivit acestui studiu, cel mai popular termen cautat online a fost site-ul video YouTube, urmat de Google si Facebook. Pe locul patru s-a situat termenul "sex", in timp ce "porno" a fost al saselea cel mai popualr termen cautat online de copii. Pe locul cinci s-a situat MySpace, iar pe sapte Yahoo.

Printe ceilalti termeni care au fost introdusi frecvent in motoarele de cautare se numara Michael Jackson, eBay, Wikipedia, Miley Cyrus, protagonista serialului Hannah Montana, Taylor Swift, Webkinz, Club Penguin, si melodia formatiei Black Eyed Peas "Boom Boom Pow".

Potrivit lui Marian Merritt, avocat al companiei Symantec, parintii ar trebui sa fie mai atenti la activitatile pe care copii lor le desfasoara pe internet.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: