Firmele incep sa foloseasca jocurile video ca solutie de team building

Data publicarii: 14-08-2009 | HR/Cariere

Petrecerile fastuoase organizate de companie pentru proprii angajati sau excursiile in locuri relaxante par variante extrem de costisitoare pentru construirea si intarirea legaturilor dintre salariati in comparatie cu rularea unui joc video.

Desi pare, mai degraba, o solutie de criza, tot mai multe organizatii spun ca este, in unele cazuri, cel putin la fel de eficienta ca variantele clasice de team building. 

Beaumont, o mica firma IT din Texas, organizeaza in fiecare vineri, de la 2 la 5 dupa amiaza, "sedinte" de game-ing in care sunt reuniti deopotriva angajatii si managerii. "Ne distram pe cinste in timpul acestor jocuri. Tot stresul acumulat in timpul saptamanii dispare, mai ales ca avem ocazia sa ne impuscam sefii", spune un angajat al Beaumont.

"Orice structura ierarhica sau linie de autoritate se dizolva in timpul acestor jocuri. Sunt cel mai prost jucator, iar ceilalti nu au nici un fel de mila in a ma executa de fiecare data cand au ocazia. Cred ca e o modalitate execelenta de a intari legaturile in cadrul firmei", explica Ross O'Dwyer, patronul unei companii de servicii profesionale.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: