CV-urile candidatilor care aplica pentru functii financiare, pline de minciuni

Data publicarii: 17-08-2009 | HR/Cariere

Candidatii la functii din domeniul financiar sunt din ce in ce mai tentati sa strecoare neadevaruri in propriile CV-uri pentru a-si mari sansele de angajare, arata un raport recent, realizat de firma britanica de consultanta Powerchex.

Dintre cei 4735 de candidati chestionati s-a constatat ca o cincime incearca sa-si induca in eroare potentialul angajator prin prezentarea unor informatii false sau omiterea detaliilor importante. Numarul este cu 12% mai mare fata de cel inregistrat anul trecut.

Cea mai mare crestere in numarul CV-urilor cu adevarul trunchiat s-a consemnat la grupa de varsta cea mai mica, a candidatilor sub 25 de ani, cu 30% mai multi decat in 2008. Conform analistilor, fenomenul poate fi pus aproape in exclusivitate pe seama recesiunii si a dificultatilor de gasire a unui job in domeniul finanicar.

Din aceasta cauza, candidatii, mai ales cei tineri, cu o experienta limitata, sunt tentati sa-si auto-imbunatateasca CV-ul recurgand la minciuni.

"Tinerii sunt principala victima a crizei financiare. Rata angajarii in randul proaspetilor absolventi de facultate a scazut dramatic si nimeni nu vrea sa faca ceva pentru ei", spune David Willetts, reprezentant al Powerchex.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: