Bugetarii vor ramane in sistem dupa pregatire si situatia familiala

Data publicarii: 17-08-2009 | Actualitate

Emil Boc a stabilit principiile care vor sta la baza disponibilizarilor. Concedierile din sectorul bugetar anuntate saptamana trecuta vor fi facute tinand cont de principiul competentei fiecarui salariat din sistem. In acelasi timp, in luarea unei decizii va fi avuta in vedere si situatia familiala a fiecarui salariat bugetar pentru a nu fi trimisi acasa membri ai aceleiasi familii, a precizat vineri prim-ministrul Emil Boc.

"Testarea an­ga­ja­ti­lor este parte com­­ponenta a re­formei sta­tu­lui. Am facut re­forma agentiilor si este evi­dent ca cei care vor dispune dis­po­ni­bilizarea a peste 9.000 de oameni din structurile sta­­tului vor tine cont de com­pe­tente. Si se va tine cont si de situatia familiala", a spus Emil Boc.

Premierul a explicat ca, in cazul in care, spre exemplu, doi membri ai unei familii lu­creaza in sectorul bugetar, con­du­ca­torii insitutiilor vor trebui sa tina cont de aceasta si­tuatie pentru a putea asi­gu­­ra si o sus­te­nabilitate finan­cia­ra a acestor familii in pe­rioada de criza.

Declaratiile premierului vin in contextul in care pre­se­dintele Traian Basescu a spus la sfarsitul saptamanii trecute ca nu crede ca solutia de a acorda bugetarilor 10 zile de concediu fara plata este una corecta. Potrivit prese­din­te­lui, angajatii din sistemul pu­blic ar trebui testati, iar in urma acestor eva­luari ar tre­bui sa ramana doar acele per­soa­ne care sunt foarte bine pregatite, iar cele cu re­zul­tate slabe sa fie disponibilizate.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: