Aproape 90% dintre bancnotele americane au urme de cocaina

Data publicarii: 17-08-2009 | Diverse

Aproape 90% dintre bancnotele aflate in circulatie in Statele Unite au urme de cocaina, arata un studiu citat de Sky News in pagina sa electronica.

Bancnotele retin particule infime de cocaina direct de la consumatorii care le ruleaza pentru a priza drogul sau atunci cand sunt manuite de dealerii de droguri. Mai mult, particulele "se iau" de pe bancnota pe alta, in portofel sau in masinile automate de numarat bani de la banci.

Oamenii de stiinta au analizat bancnote din peste 30 de orase din Statele Unite, Canada, Brazilia, China si Japonia, descoperind urme "alarmante" de contaminare cu cocaina in multe zone. Statele Unite si Canada au cele mai ridicate niveluri, intre 85% si 90% dintre bancnotele folosite in cele doua tari avand pe ele particule de cocaina. China si Japonia au ratele de contaminare cele mai mici, de 20%, respectiv 12%.

In Statele Unite, urmele de cocaina sunt mai puternice pe bancnotele folosite in orase mari, precum Baltimore, Boston si Detroit, in timp ce analiza celor din capitala federala, Washington DC, a demonstrat ca 95% dintre bani contin cantitati infime de drog. Bancnotele cele mai "curate" se gasesc la Salt Lake City, unde locuiesc mormonii, grup religios cu o etica de viata stricta. Per total, numarul bancnotelor contaminate cu cocaina este cu 20% mai mare in prezent decat in urma cu doi ani, cand cercetatorii au facut acelasi studiu.

Dr. Yuegang Zuo, de la Universitatea din Massachusetts, care a condus studiul, a declarat: "Spre surpiza mea, gasim din ce in ce mai multa cocaina pe bancnote. Nu sunt sigur de ce asistam la aceasta crestere, dar s-ar putea sa aiba legatura cu criza economica, oamenii fiind mai stresati si consumand cocaina".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: