GM recheama la lucru 1.350 de fosti angajati

Data publicarii: 19-08-2009 | International

Cresterea cererii de masini cu consum redus de carburant i-a determinat pe managerii General Motors sa recheme la lucru 1.350 din muncitorii dati anteriori afara din lipsa de comenzi, scrie CNN.

Compania a anuntat ca isi va creste productia cu peste 60.000 de vehicule in urmatoarele doua trimestre, ca raspuns la stimularea vanzarilor de automobile determinata de programul Cash for Clunkers, echivalentul programului "Rabla" din Romania.

Totodata, mai multe fabrici care urmau sa fie inchise in urmatoarele luni, urmeaza sa fie tinute in viata de noile realitati ale pietei. "Ultimele semne sunt extrem de imbucuratoare pentru industria auto si pentru muncitorii angrenati. Speram ca cererea sa se amplifice din ce in ce mai mult", spune Tim Lee, vicepresedinte al GM.

Varianta americana a programului "Rabla" da cumparatorilor de masini pana la 4.500 dolari pentru vechile automobile, daca acestia achizioneaza un autovehicul cu un consum mic de combustibil. Rivalul GM, Ford Motor, a anuntat, de asemenea, o imbunatatire a vanzarilor in a doua parte a anului.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: