Guvernul isi face blog de un miliard de euro

Data publicarii: 20-08-2009 | Actualitate

Ministerul Comunicatiilor construieste o pagina web in care va investi 1,2 miliarde de euro pe o perioada de doi ani, conform declaratiilor ministrului de resort Gabriel Sandu. Guvernantii se lauda ca proiectul eRomania economiseste timpul cetatenilor si scade birocratia. Doar pe hartie, caci in practica  sunt cheltuiti inutil banii contribuabililor, noteaza Adevarul.

Ministerul Comunicatiilor sustine ca proiectul eRomania reprezinta "un mijloc important de implementare a strategiei de guvernare". Mai precis, este o interfata "coerenta" si mai ales "prietenoasa" intre administratia publica si cetatean.

In acest moment, insa, portalul accesibil la adresa www.romania.gov.ro nu ofera niciun serviciu online, dar mai ales nu beneficiaza de o varianta intr-o limba de circulatie internationala. La sectiunea contact, surpriza! Guvernantii ne demonstreaza ca stiu limba engleza. Asa ca aici suntem intampinati de un blog in engleza, dar nu exista niciun numar de telefon pentru eventuale informatii.

Parerea specialistului

Vlad Tocae, proprietarul Romnet, companie de dezvoltare de site-uri, spune ca eRomania, in faza actuala, nu a costat mai mult de 4.000 de euro. Banii au fost folositi in mare parte pentru structurarea informatiei si pentru plata unor drepturi de autor.

Tocae considera ca, daca se ia in calcul introducerea manuala a intregii informatii, bugetul este mai mare. El propune si o intrebuintare multipla a siteului. Guvernul ar trebui sa-l orienteze, macar ca tinta secundara, si catre specialisti ai internetului, prin adaugarea de facilitati de interactiune.

Site-ul nu este gazduit pe un domeniu ca eromania.ro sau e-romania.ro pentru ca acestea au fost deja cumparate de doua companii, cu mai multi ani in urma. Domeniul eromania.ro este inregistrat de providerul de servicii de internet Idilis, iar varianta e-romania.ro este inregistrata de compania Logic DD Advertising.

Site-ul acesteia, conform persoanei de contact, nu este disponibil pentru ca nu si-a platit factura la providerul de internet. Cei care administreaza portalul ne instiinteaza ca in acest moment, e-Romania este doar un "concept".

Informatiile nu au caracter definitiv, urmand ca, pana la sfarsitul anului, dupa cum anunta cu surle si trambite ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, sa fie definitivate. Potrivit declaratiilor acestuia, Guvernul va investi 1,2 miliarde de euro in doi ani pentru dezvoltarea proiectului eRomania.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: