Ghidul aventurilor romantice la birou

Data publicarii: 20-08-2009 | Lifestyle

Un sondaj realizat anul acesta a aratat ca 4 din 10 angajati s-au intalnit, la un moment dat, cu cineva de la serviciu in timpul liber. Vestea buna e ca, in cazul a 3 din 10 cupluri, persoanele care au avut aventuri la birou s-au si casatorit. Serviciul pare sa fie noul cuibusor de nebunii si locul de unde iti poti recruta amantul sau chiar viitorul sot. Si din ce in ce mai putini isi tin aventura secreta.

Conform aceluiasi sondaj, realizat de CareerBuilder si citat de "Forbes", 72% dintre angajatii care au aventuri la birou le fac publice. Asta, in comparatie cu 46%, cat era procentul de acum cinci ani. Chiar daca oamenii par sa priveasca mai relaxat acest tip de relatie, asta nu inseamna ca este lipsita de riscuri. In cel mai rau caz, o astfel de relatie poate avea ca rezultat, atunci cand se sfarseste, hartuirea sexuala. Ceea ce ne duce deja catre prima regula: niciodata o relatie de tipul superior-subaltern! Caci este reteta sigura catre dezastru. E o relatie in care nu prea se pot lua decizii obiective legate de promovare sau de marirea salariului. Cat despre subaltern, mai ales daca este o ea, desi nu e o regula, poate ajunge lesne in postura de hartuit.

In plus, multe dintre persoanele aflate in aceasta postura spun, dupa ce relatia s-a terminat - cu chiu, cu vai -, ca nu si-au permis sa refuze avansurile sefului. Cat despre acesta, intotdeauna va spune: "Nu i-am cerut decat o intalnire. Putea sa refuze", cand, de fapt, cu totii stim ce s-ar fi intamplat daca asa ceva ar fi avut loc. Daca un sef si un subaltern nu pot rezista atractiei si vor sa se arunce cu picioarele inainte intr-o astfel de relatie, specialistii recomanda la modul cel mai serios un gen de contract prenuptial. Ar trebui sa declare in scris ca ambii intra in aceasta relatie din proprie vointa, scrie "ziare.com".

Fa-ti publica relatia!

Daca te-ai decis sa te inhami intr-o relatie de acest tip, afla ca exista si un cod al bunelor maniere pentru aceste cazuri. Cel care se afla mai sus in rang are obligatia de a pasi in fata si de a face cunoscuta idila departamentului de resurse umane. Tocmai pentru faptul ca siguranta locului de munca este mai mare in cazul sau. Asa, ar trebui ca nimeni sa nu-si mai faca probleme legate de o eventuala hartuire sexuala. De asemenea, daca te intalnesti cu un coleg, tineti-va mainile acasa si lasati dulcegariile la birou. Si n-ar fi rau sa mergeti la pranz separat, cu alte persoane. Si, foarte important, pune-te in situatia de a fi parasit. Cu siguranta nu te vei mai simti confortabil la birou, sub privirile miloase/ complice/ amuzate/ iscoditoare ale colegilor. Stii bine ca, in astfel de situatii, de obicei unul pleaca. Ai putea fi chiar tu. Daca poti sa te impaci cu pierderea locului de munca, atunci mergi mai departe.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: