Top 5 destinatii de concediu unde sa mergi in septembrie

Data publicarii: 20-08-2009 | Turism

O prima optiune ar putea fi capitala Cehiei, noteaza Gandul. Asadar, Praga: 476 euro/persoana (cazare la 2 stele si transport cu avion). In aceasta perioada, se gasesc oferte la cazare si transport. Cazarea: sapte nopti la un hotel de doua stele, cu mic dejun, costa pentru doua persoane 542 de euro, cu 13% mai ieftin decat in sezon. La trei stele, pretul este ceva mai mare: 618 euro, dar atat costa in plin sezon cazarea la un hotel de doua stele. Cei cu dare de mana pot plati 11.980 de euro la un hotel de cinci stele. In total, cel mai mic pret ajunge la 476 de euro/persoana, in conditiile in care ofertele agentiilor de turism sunt de 450 de euro/persoana, doar pentru patru nopti de cazare.

Pentru ca nu sunt zboruri low-cost spre acest oras, biletul de avion prin Czech Airlines costa ceva mai mult, insa daca sunteti atenti la promotiile companiei, un bilet dus-intors cu tot cu taxe costa pentru perioada 16 - 23 septembrie 205 euro, cu 50% mai ieftin decat in saptamana 9 - 16 septembrie.

2. Dubrovnik: 445 euro/persoana (cazare in apartament si transport cu avion). De ce sa mergi in septembrie? Pentru ca temperaturile nu mai sunt la fel de mari precum in timpul sezonului, preturile sunt mai mici cu pana la 50%, dar si pentru ca numarul turistilor se reduce. Partea buna in Dubrovnik este ca se gasesc numeroase apartamente de inchiriat, utilate si echipate, la preturi de 35 de euro/persoana pe noapte, fata de 55 de euro in plin sezon. Astfel, cazarea pentru doua persoane intr-un apartament ajunge la 490 de euro. Daca mergeti in grup, spre exemplu sase persoane, pentru perioada 14-21 septembrie gasiti apartament la pretul de 700 de euro pentru intreg grupul, cu aproape 40% mai ieftin decat in sezon. La un hotel de cinci stele, pretul pentru o camera dubla cu mic dejun este de 728 de euro/2 persoane, de la 1.400 cat era in sezon.

In ceea ce priveste transportul cu avionul, biletul pentru doua persoane costa 392 de euro cu tot cu taxe prin Tarom. O alta varianata este transportul cu masina personala.

3. Venetia: 421 euro/persoana (cazare la doua stele si transport cu avion). Primavara si toamna sunt cele mai bune momente de vizitat acest oras, si asta pentru ca mirosul nu este la fel de puternic precum vara. Chiar daca nu este un oras ieftin, majoritatea hotelurilor au oferte speciale pentru luna septembrie: stai trei nopti si platesti doar doua. Astfel, pentru un sejur in perioada 20 -27 septembrie, pretul pentru o camera dubla este de 642 de euro la un hotel de doua stele, iar la unul de trei stele, tariful este de 688. Daca vreti sa platiti mai putin, trebuie sa renuntati la zilele de weekend, pentru care hotelierii percep taxa suplimentara.

Pentru aceasta perioada, cel mai ieftin transport cu avionul il gasiti la companiile low-cost, si poate ajunge la maximum 200 de euro cu tot cu taxe pentru doua persoane.

4. Paris: 320 euro/persoana (cazare la doua stele si transport cu avion). Se spune ca cea mai buna perioada de a vizita "Orasul luminilor" este toamna, drept care, nu putini vor fi turistii prezenti pe strazile Parisului.

Unii hotelieri s-au gandit sa ofere preturi speciale la cazare, astfel ca stai sapte nopti si platesti sase: 439 de euro pentru o camera dubla cu mic dejun la un hotel de doua stele, in loc de 502 euro. Cazarea la un hotel de trei stele, fara oferte speciale si fara mic dejun costa 734 de euro. Transportul cu avionul costa 210 euro pentru doua persoane cu tot cu taxe in cazul companiilor low-cost si 500 de euro, in cazul companiilor de linie.

5. Creta: 309 euro/persoana (cazare la trei stele si transport cu avion). Pentru un sejur de sapte nopti cazare la un hotel de trei stele, cu demipensiune si transport cu avionul, dar cu plecare din Cluj-Napoca, pretul este de 309 euro/persoana, fata de cel initial de 399. Se mai platesc in plus taxele de aeroport de 85 de euro. Tot o reducere de pret, de la 549 de euro, la 319 euro, este pentru un sejur de opt zile tot la un hotel de trei stele si transport cu avionul.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: