Guvernul isi va asuma raspunderea si pentru neimpozitarea profitului reinvestit

Data publicarii: 22-08-2009 | Actualitate

Primul-ministru Emil Boc a anuntat ca, pe 2 septembrie, Guvernul isi va asuma raspunderea si pe introducerea neimpozitarii profitului reinvestit, masura fiind inclusa in proiectul de lege referitor la reducerea cheltuielilor guvernamentale si sprijinirea mediului de afaceri.

"Fara sa sustinem mediul de afaceri, fara sa sprijinim activitatea economica nu vom avea in continuare resurse financiare. De aceea, vreau sa stiti ca in pachetul de legi asupra caruia imi voi asuma raspunderea la inceputul lunii septembrie voi include si neimpozitarea profitului reinvestit. Am promis-o de foarte multa vreme. Gata, nu mai astept, pentru ca este important sa dam mediului de afaceri un instrument prin care sa reziste in aceasta perioada de criza", a declarat vineri Emil Boc la postul public de radio.

Boc a precizat ca scutirea de impozit a profitului reinvestit va fi inclusa in acelasi proiect care reglemeteaza restructurarea agentiilor guvernamentale, rationalizarea cheltuielilor publice si sustinerea mediului economic.

"Este necesar sa dam mediului de afaceri un alt instrument, alaturi de cota unica, mentinerea nivelului TVA, absorbtia fondurilor europene, pentru a pastra locurile de munca ale romanilor", a precizat Boc.

Premierul a declarat, la 10 august, ca Executivul se va prezenta, pe 2 septembrie, in fata plenului Legislativului pentru a-si asuma raspunderea pe proiectul legii salarizarii unice, proiectul privind restructurarea agentiilor guvernamentale si rationalizarea cheltuielilor publice, proiectul legii privind cumulul dintre pensie si salariu la stat si pe legile Educatiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: