Top 10 cele mai bine vandute marci auto in lume

Data publicarii: 24-08-2009 | Auto

Cele mai recente date anuntate de Automotive News Data Center, valabile pentru prima jumatate a anului 2009, indica o schimbare spectaculoasa in top cinci cele mai bine vandute marci pe plan mondial.

Este vorba de schimbarea locurilor intre Ford si concernul sud-coreean Hyundai-Kia. Astfel, cu doar 8.000 de automobile in plus, coreenii trec in fata constructorului american, reusind performanta ca doar intr-un singur an sa urce doua pozitii.

Succesul marcilor coreene se explica, in cea mai mare masura, prin pretul net inferior fata de masini consacrate, criteriu care se pare ca a primat in decizia cumparatorilor in conditiile adancirii crizei financiare. In plus, calitatea foarte buna a modelelor Kia si Hyundai, alaturi de extinderea cotei de piata in SUA sunt factori suplimentari care au dus la afirmarea coreenilor in randul celor mai mari producatori auto.

Primele trei pozitii ale clasamentului raman neschimbate, cu Toyota lider. Cele 3.564.105 unitati vandute reprezinta o scadere de 26% fata de anul precedent. GM, ocupa locul doi, cu 3.552.722 unitati vandute in intreaga lume. Pe locul trei sunt germanii de la Volkswagen, iar dupa Hyunday-Kia si Ford, ocupantii locurilor patru si cinci, cu 2.153.000, respectiv 2.145.000 unitati vandute, urmeaza PSA Peugeot-Citroen, Honda, Nissan, Suzuki si Renault.

De mentionat ca nu mai putin de patru pozitii sunt ocupate de constructorii niponi, Japonia fiind tara cu cea mai dezvoltata industrie auto. Pe de alta parte, daca alianta Renault-Nissan ar fi considerata drept un singur producator, locul pe care s-ar clasa ar fi patru, cu 2.600.000 masini.

Top 10 cele mai bine vandute marci auto in lume

  1. Toyota
  2. GM
  3. Volkswagen
  4. Hyunday-Kia
  5. Ford
  6. PSA Peugeot Citroen
  7. Honda
  8. Nissan
  9. Suzuki
  10. Renault

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: