Miliardarii prefera sfaturile bancilor locale sau regionale, fara active toxice

Data publicarii: 24-08-2009 | Finante-Banci

Criza economica mondiala a ascutit si competitia firmelor de management al marilor averi. Potrivit ultimului studiu realizat de compania de consul­tanta Capgemini si banca de investitii Merrill Lynch, in 2009, cei mai bogati oameni ai lumii vor fi mai dornici sa obtina consiliere pentru administrarea averilor personale de la bancile locale sau regionale, pe care le considera mai putin expuse produselor toxice. Astfel, numa­rul clientilor care se vor indrepta cel putin in acest an spre consilierii acestor banci, considerate o alternativa mai sigura in administrarea aface­rilor lor, va creste cu 31% fata de anul trecut.

In acelasi timp, cei care vor prefera serviciile de administrare ale bancilor mari vor scadea la 6,6% in 2009, de la 7,6% in 2008. Cu toate acestea, studiul Capge­mini - Merrill Lynch arata ca marile institutii financiare sunt considerate de cei mai bogati oameni din lume drept detinatoarele celor mai bune parghii pentru a oferi clien­tilor sfaturi de specialitate (analize personalizate, acces on-line, optiuni de investitii).

In acelasi timp, angajarea unor consilieri individuali  pentru administrarea celor mai mari averi din lume va scadea in 2009 cu 8%, dupa cresterea de 14,7% inregistrata in perioada 2006-2008. Studiul arata ca la baza acestor optiuni au stat in principal scan­dalurile referitoare la fraude, care au subminat increderea miliardarilor in abilitatile unor consilieri individuali.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: