Vor fi tot mai multi datornici la banca

Data publicarii: 24-08-2009 | Finante-Banci

Dupa ce numarul restantierilor la credite a crescut in primul semestru, oficialii BCR se asteapta la acelasi lucru si in a doua partea a anului. Numarul restantierilor la credite a crescut, asa cum era de asteptat, si probabil va continua sa creasca si in semestrul al II-lea 2009, spun oficialii BCR. Potrivit acestora, banca incearca insa sa previna din timp, de la primele zile de intarziere, ca datoria imprumutatului sa creasca.

"Sunt mult mai usor de gasit solutii atunci cand restantele sunt mici. Institutia depune eforturi impreuna cu clientii sai pentru a identifica solutii la situatiile de nerambursare generate de dificultatile economice actuale", au declarat reprezentantii BCR. Conform acestora, o mare parte dintre restantieri au reluat imediat platile, iar pentru altii au fost gasite solutii de scadere a poverii ratelor.

Cine nu vrea sau nu poate este executat

In aceasta perioada sunt des intalnite cazurile in care bancile apeleaza la terte parti pentru a recupera banii. Asa intra in schema recuperatorii de credite. Cei de la BCR colaboreaza cu cel putin o companie de recuperare: Kruk International.

"Normal, exista si unele cazuri in ca re contractele de credit au fost puse in executare. Nu-i este nimanui de folos sa prelungesti o situatie in care este evident ca imprumutatul nu poate, in ni ciun fel, sa ramburseze datoria. Si aici dis cutam, de regula, despre restante acumulate succesiv pe parcursul multor luni", a spus Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvant al bancii. Cat despre dobanzile la credite, acestea pot scadea si la cele aflate in sold numai in cazul in care contractele au o dobanda variabila.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: