Afacerile celui mai bogat somer din Romania

Data publicarii: 24-08-2009 | Afaceri

Mircea Ionescu, fostul director Romtelecom care primeste 1.700 de euro ajutor de somaj, construieste un azil pentru batrani. Chiar daca in 2008 averea lui Ionescu a fost estimata la 11 milioane de euro, acesta spune ca nu are acum venituri si trebuie sa primeasca ajutorul de somaj, noteaza Adevarul.

Omul de afaceri timisorean Mircea Ionescu (53 de ani) are firme si proprietati care l-au propulsat printre cei 25 de timisoreni prezenti in "Top 500 Miliardari Adevarul".

Averea lui Ionescu este estimata la 11 milioane de euro, aproape egala cu cea a  lui Florentin Banu, cel care a creat afacerile cu napolitane Joe si magazinele Artima. Ionescu a fost evaluat mai sus in top decat Gheorghe Iova, proprietarul de la Cramele Recas.

"Acum, dupa caderea pietei imobiliare, nu este sigur ca averea mai valoreaza atat", ne-a spus un apropiat de-al lui Ionescu. Somerul Ionescu mai detine terenuri si era pe punctul de a demara o noua afacere in martie 2009, cand a fost anuntat ca trebuie sa plece din functia de director zonal al Romtelecom.

"Este vorba despre un azil de batrani privat. Constructia este la rosu si cred ca ar fi o afacere foarte buna. Daca nu ma insala intuitia", a explicat Ionescu in exclusivitate pentru "Adevarul". Complexul imobiliar este construit la rosu, pe un teren de peste 4.800 de metri patrati. Investitia se face din credite bancare pe care somerul milionar a inceput deja sa le returneze.

Zona rezidentiala de vile

Prima afacere imobiliara a lui Mircea Ionescu a dus la aparitia unei zone rezidentiale cu vile la intrarea in Timisoara, pe drumul national care vine de la vama Cenad. Ionescu a cumparat un teren care a fost parcelat si pe care s-a ridicat apoi cartierul de vile. Printre cei care si-au stabilit aici resedinta este si presedintele Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc.

Un alt personaj important care face afaceri imobiliare in acest cartier cu Mircea Ionescu este Dan Popa, patron la cea mai mare reprezentanta Dacia-Renault-Nissan din zona de vest a Romaniei. Cei doi mai sunt actionari intr-o fosta societate de stat din Cluj.

Mircea Ionescu mai are investitii in industria hoteliera. Acesta detine Hotel Savoy, unitate de patru stele situata in cea mai selecta zona a Timisoarei, pe malul raului Bega, foarte aproape de centrul orasului.

Ionescu este asociat aici cu o alta persoana cvasinecunoscuta in Timisoara, care se ocupa cu cresterea animalelor si agricultura. Hotelul este in momentul de fata afacerea cea mai profitabila, spun apropiatii acestuia. "Banii pe care ii primesc de la hotel acum sunt returnari ale unor imprumuturi pe care eu le-am oferit societatii", a mai explicat Ionescu.

"Am platit mult, este normal sa primesc mult"

Fostul director al Romtelecom Timisoara spune ca indemnizatia de 7.000 de lei pe care o incaseaza se datoreaza contributiilor mari din perioada lucrata. Conform acestuia, au existat luni in care a platit si 20.000 de euro impozite pe venituri, atunci cand obtinea prime sau bonusuri speciale.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: