Supertranzactia verii - Procter & Gamble vinde divizia farma

Data publicarii: 24-08-2009 | International

Procter & Gamble vinde divizia sa farmaceutica si cere cel putin 3 miliarde de dolari. Laboratoarele Warner Chilcott accepta pretul. Avem astfel de-a face cu cea mai valoroasa tranzactie din vara aceasta.

Mai presus de asta, vedem un efort comun a sase banci americane care au strans 4 miliarde de dolari pentru a finanta aceasta tranzactie. Ceea ce e rar in timpuri ca acestea.

Divizia farma a producatorului de bunuri de larg consum Procter & Gamble cuprinde medicamente care se vand pe baza de prescriptie medicala si care trateaza mai ales boli specifice femeilor. Laboratoarele Warner Chilcott, dornice sa cumpere aceasta divizie a Procter & Gamble care a general anul trecut profituri de 800 de milioane de dolari, este un rival direct pe acest segment de piata, fiind si el specializat pe produse pentru femei si tratamente dermatologice.

Procter & Gamble isi vinde divizia farma pentru ca procesul de aprobare a noilor medicamente a devenit foarte aneveios, crescand mult costurilor producatorilor si reducand profitul.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: