Analist bancar: alte 150-200 de banci americane s-ar putea prabusi

Data publicarii: 25-08-2009 | International

Un important analist bancar american este de parere ca alte 150-200 de banci din Statele Unite vor da faliment din cauza actualei crize financiare, pe langa cele 81 desfiintate pana acum in 2009, iar platile pentru mentinerea lichiditatilor Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), institutia care asigura depozitele bancare, ar putea ajunge la un sfert din veniturile inainte de taxare, scrie Reuters.

"Cea mai mare dificultate in acest moment este gasirea de fonduri pentru cumpararea bancilor falimentare, in alt mod decat prin tiparirea de bani sau alte surse cu potential negativ in viitor", spune Richard Bove, analist la Rochdale Securities.

Cele mai mari trei falimente din acest an - BankUnited Financial Corp (mai), Colonial BancGroup Inc si Guaranty Financial Group Inc (august) - au costat FDIC aproape 10,7 miliarde de dolari. La sfarsitul lunii martie, fondul cumula 13 miliarde de dolari.

Analistii se asteapta ca, pe 26 august, FDIC sa aprobe masuri mai relaxate in aceasta privinta, care vor permite fondurilor sa investeasca in banci falimentare. Criticii au afirmat ca regulile din acest moment sunt prea dure si descurajeaza firmele care vor sa faca investitii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: