Zboara de tot Ryanair din Romania?

Data publicarii: 26-08-2009 | Afaceri

Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, si-ar putea lichida operatiunile din Romania, la mai putin de un an si jumatate de la intrarea in piata, principalul motiv fiind acela ca nu si-a atins tinta in privinta traficului de pasageri, sustin surse din industria aeriana low-cost.

"S-au retras anul trecut din Arad si au pastrat Mihail Kogalniceanu-Constanta. Dar se vor retrage si din Constanta, pentru ca nu au atins tinta pe care si-au propus-o", au declarat pentru Business Standard sursele citate.

Daca ar confirma retragerea, ar fi primul caz de esec al unei companii straine in piata locala de low-cost. Din cauza problemelor financiare la nivel de grup, anul acesta si-au intrerupt activitatea in Romania alti doi jucatori - MyAir (Italia) si SkyEurope (Slovacia), in competitie ramanand Blue Air, WizzAir, easyJet, Germanwings.

"Oficial, compania Ryanair nu si-a anuntat intentia de a se retrage de pe piata. In conditiile in care compania va lua o asemenea decizie, va reprezenta o pierdere pentru acest aeroport", a declarat pentru Business Standard Cristian Pavalasc, directorul general al Aeroportului Mihail Kogalniceanu-Constanta.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: