Rapoartele economice te pot incurca

Data publicarii: 26-08-2009 | Afaceri

Deschide bine ochii la cifrele care te bombardeaza din rapoartele economice! Si, mai ales, fii atent la cine le face! S-ar putea ca imaginea ta asupra economiei sa fie profund distorsionata.

Pe masura ce traversam cea mai serioasa criza financiara globala, frecventa previziunilor, a rapoartelor si a analizelor se inteteste. Pentru oamenii de afaceri, descifrarea lor devine o misiune tot mai dificila.

Filosofia de business a lui Laurian Lungu (40 de ani), managing partner la compania de consultanta Macroanalitica, se cladeste pe un concept simplu si eficient: pentru orice om de afaceri, viitorul este mult mai relevant decat trecutul. Firma pe care o reprezinta le livreaza clientilor analize macroeconomice pe o piata in care, in fiecare zi, este publicat un nou raport economic.

Abilitatea de a interpreta corect tendintele economice te poate transforma in castigator si te poate ghida in alegerea celor mai bune solutii pentru afacerea ta.

Pe de alta parte, previziunile economice-fluviu lansate de agentiile de rating sau institutii precum Banca Mondiala si Fondul Monetar International (FMI) nu fac decat sa tulbure si mai mult planurile investitorilor. Ele pot fi folosite, totusi, ca
"busola pe timp de criza", spune Lungu.

Trebuie sa fii atent la cateva aspecte: credibilitatea institutiei care a realizat analiza economica, acuratetea si relevanta indicatorilor si, mai ales, timpul scurs intre momentul realizarii radiografiei financiare si publicarea ei.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: