Wikipedia pune 20.000 de editori sa verifice materialele postate

Data publicarii: 27-08-2009 | Media

Wikipedia este obligata sa renunte la politica liberala de postare a materialelor, dupa ce a primit mai multe plangeri din partea unor persoane publice care sustineau ca au fost publicate informatii neadevarate sau denigratoare despre ei.

In consecinta, pentru a aparea pe site, orice material trebuie sa fie mai intai aprobat de unul dintre cei 20.000 de editori pe care Wikipedia are de gand sa-i recruteze in conditii de voluntariat.

"Wikipedia are acum abilitatea de a altera adevarul prin publicarea unor articole neverificate si prin amploarea pe care a luat-o in ultimii ani", spune Joseph Reagle, profesor universitar in New York.

Portalul se afla in top 10 cele mai populare site-uri din lume, pana acum existand peste 13 milioane de postari. Jimmy Wales, fondatorul enciclopediei, declara ca asteapta reactiile utilizatorilor referitoare la aceste masuri.

"Nu ne mai permitem sa facem greseli. Fenomenul Wikipedia a luat amploare, iar utilizatorii nu mai sunt la fel de toleranti ca in trecut", a declarat Michael Snow, reprezentant Wikipedia. Una dintre cele mai cunoscute greseli publicate de Wikipedia se referea la moartea a doi senatori americani, paginile lor fiind modificate de adversari ai acestora.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: