Analisti Reuters: Scaderi de 61% la EFG Eurobank

Data publicarii: 27-08-2009 | International

Profitul net al grupului elen EFG Eurobank a scazut cu 61% in primul semestru, pana la 169 milioane euro, fata de ianuarie-iunie 2008, ca urmare a cresterii provizioanelor si a declinului veniturilor, estimeaza mai multi analisti consultati de Reuters.

In trimestrul al doilea, castigul net al EFG a crescut cu 9,5%, la 88 milioane de euro, comparativ cu primele sase luni din 2008, in urma avansului veniturilor din tranzactii si a marjelor de profit din dobanzi.
 
Problemele economice din Grecia si Balcani, unde grupul s-a extins in mai multe state, respectiv Romania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia si Ucraina, au afectat veniturile EFG, in timp ce competitia cu alte banci pentru atragerea de depozite a avut un impact negativ asupra marjelor de profit.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania prin Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Redactia BankNews.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: