Presedintele Federal Reserve a fost victima unui furt de identitate bancara

Data publicarii: 27-08-2009 | International

Presedintele Federal Reserve (FED), Ben Bernanke, a fost victima unui furt de identitate bancara, a anuntat un purtator de cuvant, confirmand o informatie din Newsweek, relateaza AFP.

Potrivit Newsweek, faptele dateaza din vara lui 2008, cand sotiei lui Bernanke i s-a furat geanta in care avea carnetul de cecuri al cuplului.

"Cateva zile mai tarziu, cineva a inceput sa emita cecuri in numele familiei Bernanke", potrivit publicatiei.

Publicatia nu precizeaza amploarea fraudei, dar spune ca familia a fost victima unui grup care a furat in total peste 2,1 milioane de dolari de la oameni care nu suspectau nimic, precum si de la zece institutii financiare din tara.

Bernanke a recunoscut ca familia sa a fost victima unei escrocherii. "Furturile de identitate constituie un delict grav, care afecteaza anual milioane de americani. Familia noastra nu a fost decat una dintre numeroasele victime fizice sau morale ale unei retele", a subliniat el. Potrivit justitiei americane, zece persoane au fost arestate in cadrul acestei afaceri. Ele au recunoscut faptele.

Potrivit procesului verbal, unul dintre inculpati, arestat in octombrie 2008 pentru furt de identitate impotriva unei persoane identificate drept "B.B", a incasat un cec de la aceasta persoana pentru suma de 900 de dolari in august 2008, dupa ce aceasta a depus plangere pentru furt la Washington.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: