Altex Romania va deschide vineri al patrulea magazin din Cluj-Napoca

Data publicarii: 27-08-2009 | Afaceri

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT & C Altex Romania va inaugura vineri cel de-al patrulea magazin din Cluj-Napoca, langa Billa, ajungand la 50 de unitati la nivel national, a comunicat compania.

"Putem spune ca nu am avut un cost de investitie in cazul acestui nou magazin, contand pe preluarea unui spatiu deja amenjat", a declarat directorul de marketing si vanzari al companiei Altex Romania, Cristian Moanta.

Suprafata comerciala a noului magazin Altex din Cluj-Napoca este de peste 1.100 mp, iar gama expusa cuprinde 10. 000 de produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multimedia.

Altex Romania este prezent in municipiul Cluj-Napoca prin magazinele Altex Iulius Mall, Altex Galeria Real, Media Galaxy Polus si, acum, Altex Billa. Parteneriatul dintre Altex Romania si Billa a inceput in urma cu cativa ani, acestea dezvoltand proiecte comune si in orase precum Craiova, Ploiesti si Galati.

Vanzarile retailerului de electronice, electrocasnice si IT&C Altex Romania au scazut in primul semestru din 2009 cu 50% fata de perioada similara din 2008, pana la 83 milioane euro. Cristian Moanta a declarat, in 12 august, ca estimeaza pentru semestrul al doilea din 2009 o cifra de afaceri de 104 milioane euro, in scadere cu 40% fata de perioada similara din anul precedent.

Potrivit reprezentantilor Altex, piata de electronice, electrocasnice si IT&C a inregistrat in semestrul intai al acestui an o scadere de 50%, in principal, pe fondul limitarii drastice a surselor de finantare. Acestia estimeaza ca piata de electronice, electrocasnice si IT&C va scadea cu 35-40% in semestrul al doilea fata de anul trecut.

Altex Romania a redus de la inceputul anului si pana in prezent numarul personalului cu aproximativ 25%, pana la 1.500, si a micsorat salariile angajatilor din sediul central cu 20%, din cauza scaderii vanzarilor in aceasta perioada.

Altex Romania este actionar majoritar in urmatoarele companii: Complet Electro Serv - compania producatoare de echipamente IT, Cometex SA - compania de real-estate. Din grupul Altex mai face parte si compania de credite de consum Credex, unde 30% din actiuni sunt detinute de Raiffeisen Bank. Principalii competitori pe piata locala sunt Flamingo si Domo.

Compania detine magazinele Altex si Media Galaxy.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: