Romania are 80 de bugetari la mia de locuitori

Data publicarii: 28-08-2009 | Economie

Desi Romania este in linie cu alte tari est-europene in ceea ce priveste dimensiunea fortei de munca din sectorul public, acest lucru nu explica problemele sectorului bugetar romanesc si productivitatea scazuta a angajatilor din sectorul public, sustin specialistii companiei de consultanta AT Kearney.

Un studiu AT Kearney, realizat in 14 tari europene, arata ca Romania are 80 de bugetari la mia de locuitori, in timp ce Germania are 69 de angajati, Spania - 65 de angajati, iar in Italia sunt 61 de angajati la mia de locuitori. "Nu este posibil sa compari angajatii din sectorul public din Romania, unde se lucreaza jumatate din timp si se obtin restul veniturilor din platile clientilor, cum este cazul sectorului medical, cu functionarii de pe pietele mature europene, care lucreaza «full time» si sunt experti in administratie publica", a declarat Michael Weiss, vicepresedinte AT Kearney.

In plus, Romania este una dintre tarile europene cu cele mai mici rate de activitate pentru tineri si o cultura "nonmunca" in randul populatiei, incepand cu adolescentii.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: