Apple: Exploziile iPhone-urilor, provocate de presiunea externa asupra aparatelor

Data publicarii: 29-08-2009 | IT&C

Reprezentantii grupului american Apple au emis un comunicat de presa pentru a clarifica problema iPhone-urilor. Asta dupa ce mai multe aparate produse de Apple au explodat.

Potrivit comunicatului de presa citat de AFP, compania Apple neaga ca incidentele au fost cauzate de supraincalzirea bateriei. Oficialii companiei sustin ca problema consta in "presiunea externa" exercitata asupra aparatelor.

"Pana in momentul de fata, nu exista nicio dovada care sa indice supraincalzirea bateriilor iPhone 3GS", au declarat reprezentantii Apple. Acestia sustin ca numarul de cazuri pe care le au in vizor este mai mic de zece.

Incidentele in care au fost implicate aparate Apple s-au tinut lant in ultima perioada. Cel mai recent caz este cel al unui francez care a fost usor ranit, dupa ce i-a explodat iPhone-ul in mana.

Un incident asemanator a avut loc si in luna martie. Compania Apple a fost chemata in instanta, in SUA, de catre mama unui baiat de 15 ani, dupa ce un iPod Touch de 16 GB a exlpodat in buzunarul pantalonilor fiului sau si i-a ars piciorul.

Reprezentantii companiei Apple au incercat sa cumpere tacerea unui barbat, dupa ce iPod-ul fetitei lui de 11 ani a explodat. Ken Stanborough, in varsta de 47 de ani, sustine ca aparatul s-a supraincalzit si a explodat.

Potrivit reprezentantilor Apple, exploziile aparatelor nu sunt decat "accidente izolate". Acestia dau asigurari ca nu poate fi vorba despre "o problema generala".

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: