Averi de top, in prapastia imobiliara

Data publicarii: 31-08-2009 | Imobiliare

Investitiile in sectorul imobiliar, care au facut cu ochiul multor persoane in cautare de castig in ultimii ani, se dovedesc a fi si aducatoare de pierdere. Chiar si cei mai bogati romani s-au fript cu afacerile in acest domeniu, mai ales acum in vremuri de criza, scrie revista "Capital".

Spre exemplu, dupa ce a vandut, pentru 75 de milioane de euro, trei sferturi din Domo, in 2007, adica exact la timp, pentru ca in 2008 electroretailul a inceput sa scartaie, omul de afaceri Lorantz Szarvadi a bagat 40 de milioane de euro in afaceri imobiliare. Adica exact cand nu trebuia.

Bani din IT si retail pierduti la ruleta imobiliara

Sume mari de bani plasate in imobiliar au Dinu Patriciu, George Copos, Ion Tiriac sau Dan Ostahie.

Cel mai zgomotos ramane insa fostul CEO al Zapp, indianul Diwaker Singh, care, alaturi de cativa parteneri, a pus bazele dezvoltatorului Copper Beech, care insa nu i-a adus multa satisfactie, asa cum recunoaste chiar si el.

Singh s-a retras din afacerea imobiliara, unde mai pastreaza totusi cateva actiuni. "Am pierdut ceva bani cu Cooper Beech, dar, atentie, in general banii se considera pierduti pentru ca toata lumea s-a repezit la un profit imediat. Cred ca valoarea proprietatilor va creste, si pierderile pot fi recuperate macar in parte", a spus Singh.

Integral in Evenimentul Zilei