Alegerile prezidentiale vor avea loc pe 22 noiembrie

Data publicarii: 31-08-2009 | Politica

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, luni, la finalul sedintei coalitiei, ca primul tur al alegerilor prezidentiale se va desfasura la 22 noiembrie, decizia urmand sa fie luata de Guvern.

"A ramas 22 noiembrie data alegerilor", a precizat Blaga la finalul sedintei coalitiei de guvernare.

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, sustinuse, cu o saptamana inainte, ca social-democratii si democrat-liberalii au convenit in sedinta coalitiei ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in data de 22 noiembrie, data care va trebuie oficializata printr-o Hotarare de Guvern.

"S-a discutat in sedinta coalitiei ca data cea mai probabila, deci se pare ca este acceptata de ambele parti, pentru 22 noiembrie", a declarat Olguta Vasilescu, intrebata fiind pentru cand s-a stabilit organizarea alegerilor prezidentiale.

In aceeasi zi, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a negat faptul ca PDL si PSD ar fi convenit ca alegerile prezidentiale sa aiba loc pe 22 noiembrie. "Azi, la coalitie, am discutat despre Legea de organizare a alegerilor. Dar n-am discutat si n-am hotarat nici o clipa despre asta . Am discutat despre sfarsitul lunii noiembrie, dar atat. Nu s-a discutat mai mult si v-o spune chiar un om care a fost astazi la coalitie", a spus Flutur.

Guvernul are in vedere in stabilirea zilei alegerilor prezidentiale datele de 22 sau 29 noiembrie, decizia urmand sa fie luata, prin Hotarare de Guvern, in baza unei OUG pentru modificarea alegerilor care va fi discutata luni in coalitie, au declarat, in urma cu o saptamana, surse guvernamentale.

NewsIn