Fiscul te trimite la xerox sa iti declari veniturile

Data publicarii: 31-08-2009 | Finante-Banci

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu ia bani pentru declararea veniturilor. In realitate, contribuabilul trebuie sa scoata din buzunar intre 1,2 lei si 2,4 lei, in functie de numarul de pagini al formularului special, pentru fotocopiere, care de cele mai multe ori trebuie intocmita in doua exemplare.

Fie ca le descarci de pe site-ul Ministerului Finantelor, sau ca le iei de la ghiseul administratiei financiare locale, formularele ar trebui oferite gratuit.

Numai ca, cei mai multi dintre functionari te trimit la Xerox, aflat in aceeasi cladire sau in imediata apropiere a administratiilor.

Hartia, intr-o situatie speciala

Purtatorul de cuvant al ANAF, Oana Ghencea, sustine insa ca "la administratie se gasesc toate tipurile de formulare", dar spune ca este mai bine ca acestea sa fie descarcate de pe Internet pentru ca " acum este o situatie speciala cu hartia disponibila".

Reprezentantul ANAF a mai spus ca nu stie cui apartine afacerea cu fotocopiatorul, precizand totodata ca este vorba de "niste intreprinzatori foarte destepti, dar cu siguranta nu sunt ale noastre".

Integral in Evenimentul Zilei