Scoala incepe pe 14 septembrie

Data publicarii: Astazi, 02-09-2009 | Actualitate

Copiii se intorc la scoala pe 14 septembrie si vor invata, cel mai probabil, dupa legile elaborate de comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea, pentru care guvernul Boc isi va asuma raspunderea in Parlament.

Asa sustin surse din Ministerul Educatiei, potrivit carora, echipe de juristi ar fi dat deja forma finala legilor "Miclea" care prevad, printre altele, studii liceale de trei ani, invatamant obligatoriu de zece clase, examen de admitere in clasa a X-a (prima clasa de liceu) si Bacalaureat diferentiat pe domenii.

Chiar daca programa scolara nu va avea de suferit, asa cum s-ar fi intamplat daca deschiderea anului scolar se amana cu zece zile (durata concediului fara plata recomandat de guvern pentru reducerea cheltuielilor), nu se poate spune acelasi lucru si despre dascali.

Sindicalistii si ministrul Ecaterina Andronescu au gasit, ca solutie la economiile impuse de executiv, reducerea la jumatate a gradatiei si a salariului de merit, a sporului pentru mediul rural, precum si eliminarea fondului de premiere de 2%.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: