Preturile apartamentelor vechi au scazut cu 40% fata de anul trecut

Data publicarii: 03-09-2009 | Imobiliare

Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut in august cu pana la 5%. Fata de anul trecut preturile sunt mai mici cu 40%. Proprietarii au decis sa coboare preturile cerute pentru apartamentele vechi si in luna august, conform raportului de monitorizare imobiliara al AnunturiParticulari.ro.

"Raportul de monitorizare imobiliara pentru luna august ne confirma o scadere usoara a preturilor. O evolutie similara a avut-o si numarul de oferte, in scadere cu mai putin de 1% fata de luna anterioara", arata AnunturiParticulari.ro. Cel mai putin s-au ieftinit garsonierele, care sunt si cele mai tranzactionate proprietati, datorita pretului mai mic de vanzare, precum si al costurilor mai mici de intretinere. Pretul mediu solicitat de proprietari pentru garsoniere a scazut cu 0,6% in raport cu luna iulie , ajungand la 46.000 de euro.

Pentru apartamentele de doua camere, in august, a fost solicitat in medie un pret de 69.000 de euro, mai mic cu 2% fata de luna precedenta. La apartamentele de trei camere pretul mediu de strigare a fost de 93.000 de euro. Fata de luna iulie, acesta a inregistrat o scadere de 4,6%. Cel mai mult au scazut la pret apartamentele de patru camere, care sunt si cel mai putin cautate pe piata. Apartamentele de patru camere au cunoscut in luna august o scadere de 5,2% fata de iulie, pentru acestea fiind solicitat un pret mediu de 121.800 de euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut preturile s-au micsorat simtitor. Astfel, pentru doua camere s-a solicitat mai putin cu 36%, mai putin cu 37% pentru garsoniere, 36% pentru trei camere si 39% la patru camere.

"Aceasta scadere a preturilor la apartamente era previzibila, prin prisma faptului ca luna august este marcata de putine solicitari de cumparare, fiind perioada concediilor. Amanarea deciziei de cumparare a fost alimentata si de zvonurile scaderii preturilor. La sfarsitul acestui sezon putem concluziona ca perioada de vara a adus, per total, o reducere a preturilor apartamentelor si o crestere a numarului de oferte. Preturile nu au scazut semnificativ, iar numarul de oferte va reveni pe panta ascendanta incepand din toamna. Conform traditiei, toamna este o perioada de referinta pe piata imobiliara, asadar asteptam sa vedem ce ni se pregateste si in acest an" mai arata AnunturiParticulari.ro.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: