Reuters vede un leu fara surprize in 2010

Data publicarii: 04-09-2009 | Economie

Leul se va deprecia in urmatoarele trei luni pana la 4,29 unitati pentru un euro, insa dupa 12 luni paritatea se va plasa la 4,15 lei/euro, considera mai multi analisti contactati de agentia Reuters. Joi, rata de referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei a fost de 4,2442 lei pentru un euro, nivel maxim al ultimelor sapte saptamani.

"Piata este calma, iar leul si-a mentinut tendinta de depreciere si a pierdut teren ca urmare a ieftinirii celorlalte monede din regiune. Investitorii au, insa, un interes scazut pentru moneda nationala", a declarat Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania. In ultimele luni, leul a fost cea mai stabila moneda din Europa Centrala si de Est, noteaza Reuters.
 
In sondajul realizat de Reuters in luna august a acestui an, analistii estimau o apreciere a leului in raport cu euro pe urmatoarele trei luni, la un curs de 4,21 lei/euro.

Monedele din Europa Centrala si de Est isi vor relua aprecierea in raport cu euro in 2010, potrivit sondajului Reuters, derulat in perioada 28 august-2 septembrie, cu participarea a 38 de analisti.
 
Pe de alta parte, la sfarsitul lunii trecute, Deutsche Bank estima o posibila apreciere a leului in urmatoarele trei luni, spre nivelul de 4 lei pentru un euro.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: