Bancile bat la usa asociatiilor de locatari

Data publicarii: 04-09-2009 | Finante-Banci

Administratorii de bloc pot sa incaseze intretinerea intr-un cont bancar, sa plateasca utilitatile prin virament si sa constituie un depozit pentru fondul de rulment. Bancile au lansat pachete de produse pentru asociatiile de proprietari ce contin conturi curente, depozite sau internet banking. Creditele se lasa asteptate.

Imaginea administratorului care incaseaza luna de luna intretinerea intr-o dependinta a blocului pare demodata. Cu atat mai mult aceea in care el merge cu o sacosa de bani sa plateasca utilitatile. Mai multe banci si-au dat seama de acest lucru si ofera acum pachete de produse si servicii special destinate asociatiilor de proprietari. Printre acestea se numara Piraeus Bank, Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank si ProCredit Bank.

Pachetele contin conturi curente, conturi de economii, depozite, internet banking sau call center. Astfel, presedintele asociatiei de proprietari poate sa incaseze intretinerea direct in contul deschis la banca, sa gestioneze situatia acestuia pe internet si sa efectueze platile catre furnizorii de utilitati. In plus, fondul de rulment poate fi depus intr-un cont de economii sau intr-un depozit la termen la dobanzi de pana la 10% pe an.

De exemplu, la ING Bank, contul curent este remunerat cu o dobanda de 9% pe an, iar bonificatia oferita de ProCredit Bank la contul de economii este de 6% pe an pentru lei.  "Astfel de produse incurajeaza asociatiile de propietari sa inceapa sa lucreze cu bancile", apreciaza Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. La Piraeus Bank (pachetul "Bunul Gospodar") si la ProCredit Bank ("ProAsociatii de Proprietari"), pentru deschiderea si administrarea contului curent nu se percepe comision.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: