Franta vrea sa supraimpoziteze persoanele si firmele cu resedinta in paradisuri fiscale

Data publicarii: 04-09-2009 | International

Guvernul francez vrea sa majoreze de la 35% la 50% impozitele pe dividendele, dobanzile si redeventele obtinute de persoane sau companii domiciliate in paradisuri fiscale, relateaza Les Echos.

Cu trei saptamani inainte de summitul G20 ce va avea loc la Pittsburgh, Parisul a multiplicat unghiurile de atac impotriva paradisurilor fiscale. Dupa ce a dezvaluit existenta unei liste de 3.000 de persoane suspectate de evaziune fiscala, ce detin conturi in Elvetia, ministrul francez al bugetului, Eric Woerth, a anuntat o serie de masuri pentru majorarea taxelor pe veniturile "pasive" (dividende, dobanzi, redevente) platite de companiile din Franta persoanelor fizice sau juridice domiciliate intr-un paradis fiscal.

Aceste taxe ar trebui sa constitue, alaturi de taxa pe emisiile de dioxid de carbon si de taxa profesionala, principalele componente ale proiectului de buget pe 2010.

Autoritatile franceze au o lista cu 3.000 de conturi detinute de contribuabili francezi la trei banci din Elvetia, in valoare de 3 miliarde euro, persoanele in cauza avand termen pana la finalul anului pentru a-si regla situatia fiscala.

Franta a inregistrat un succes important in lupta impotriva evaziunii fiscale in februarie 2008, cand Parisul a obtinut o lista cu 200 de nume de persoane care detineau conturi bancare in Liechtenstein. In cadrul anchetei, autoritatile franceze au controlat 34 de "grupuri familiale".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: