Topul celor mai fericite orase din lume

Data publicarii: 05-09-2009 | Lifestyle

Bisaptamanalul american Forbes a alcatuit un top al celor mai fericite orase din lume, mai exact, al locurilor in care cei mai multi respondenti se imagineaza fericiti. In fruntea acestui top se afla orasul brazilian Rio de Janeiro. Clasica imagine a acestui oras este aceea a vestitului Carnaval de la Rio, care, spune revista americana, este, la randul lui, o imagine a fericirii. De asemenea, invocate sunt nivelul de trai ridicat al acestui oras, cea de-a doua mare metropola a Americii de Sud, dar si buna dispozitie a oamenilor de aici.

Al doilea oras din topul fericirii citadine este Sydney-ul, unde totul pare sa sporeasca bucuria celor care ajung aici: de la vremea placuta, la ospitalitatea si amabilitatea oamenilor, pana la impresionanta cladire a Operei.

Australia pare sa fie una din cele mai propice tari pentru a-ti cauta fericirea, caci este singurul stat care are doua orase in topul Forbes. In afara de Sydney, si Melbourne-ul este un loc perfect pentru o viata linistita.

Nici Spania, cu Barcelona ei, arhetipul orasului de la Mediterana, nu se lasa mai prejos. In clasament se regaseste si capitala Olandei, Amsterdamul, al carui mare plus este, mai ales printre cei tineri, faptul ca poti sa iesi cu prietenii intr-un bar din oras si sa fumati impreuna marijuana, pentru ca este legal.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: