Vacantele cu charterul, la pret de autocar

Data publicarii: 05-09-2009 | Turism

Reducerile de pana la 50% promovate de companiile aeriene i-au cucerit pe clientii cu bugete mici, scotand pe tusa cursele terestre.

Vacantele cu avionul au trecut autocarele pe linie moarta. La finele anului trecut, operatorii se asteptau ca, in sezonul estival, cererile pentru excursiile cu autocarul sa domine piata, dar aparitia reducerilor masive pentru pachetele turistice ce includ zboruri charter le-au modificat perspectiva.

Tarifele in cazul transportului aerian au scazut in acest sezon cu 30%, pana la 50%, in cazul ofertelor "Plateste unul si merg doi". "Aceste discounturi au facut ca preturile pentru sejururile cu avionul sa ajunga la nivelul celor cu autocarul. Iar turistii au ales prima varianta, pentru ca drumul dureaza numai doua-trei ore si se castiga astfel zile de vacanta", explica Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Mai ieftin si mai rapid

In afara de circuitele europene, autocarele erau, anii trecuti, o varianta ieftina pentru un sejur in Grecia sau in Turcia. Turistii care optau pentru aceste pachete nu-si permiteau o vacanta cu avionul si incercau sa se incadreze intr-un buget de 200-250 euro/persoana sau intentionau sa vada in timp scurt multe locuri renumite din Europa, iar daca mergeau cu avionul dintr-un oras in altul, plateau foarte mult, explica specialistii.

Pentru a nu-si pierde clientii pe fondul crizei, companiile aeriene au invadat piata cu oferte speciale: o calatorie dus-intors pana la New York a scazut sub 450 de euro, iar intre Capitala si anumite destinatii europene s-a ajuns si la 0,1 euro plus taxe. Un bilet dus-intors catre destinatii din Canada costa acum intre 550 si 700 de euro.

Scaderile de preturi s-au extins si asupra inchirierii aparatelor in regim charter, facand aceste excursii accesibile si pentru bugete reduse.

Firmele de autocare n-au putut tine pasul cu aceste masuri si au pierdut masiv clienti, desi au redus tarifele cu pana la 20%-25%.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: