Studiu: oamenii prefera sa ramana fara portofel decat fara telefon

Data publicarii: 07-09-2009 | Lifestyle

Telefoanele mobile au devenit atat de indispensabile, incat pentru foarte multi oameni acestea sunt mai importante chiar decat portofelul, arata un studiul global efectuat de Synovate, firma specializata in cercetari de piata.

Trei sferturi dintre cele 8.000 persoane chestionate au spus ca isi iau telefonul oriunde merg, rusii si singaporezii fiind cei mai atasati. Mai mult de o treime au declarat ca nu pot trai fara telefoanele lor, procentele cele mai mari fiind in Taiwan si, din nou, Singapore.

Un sfert dintre respondenti cred ca furtul sau pierderea telefonului mobil atarna mai greu decat pierderea portofelului. 66% dintre utilizatorii de celulare spun ca in timp ce dorm isi tin telefoanele in apropiere si ca prefera sa le tina deschise chiar cu riscul de a fi deranjati, decat sa piarda o convorbire.

"Telefoanele mobile ne dau siguranta, securitate si acces instant la informatii. Reprezinta cel mai raspandit mod de comunicare, de multe ori fiind deasupra comunicarii fata in fata. Sunt conexiunea noastra cu viata", spune un oficial al Synovate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: