Mamaia, prea scumpa pentru miliardarii Romaniei. Dincolo era mai ieftin

Data publicarii: 07-09-2009 | Lifestyle

Servicii proaste, pentru care se cer mult prea multi bani. Asta este concluzia pe care o trag la unison miliardarii autohtoni atunci cand sunt intrebati despre litoralul romanesc.

Romanii cu averi remarcabile, intervievati de Gandul, s-au indreptat, firesc, spre alte zari. Nimeni nu vorbeste insa de destinatii de lux, cum ar fi Dubai sau insule exotice din Pacific, ci toti prefera, potrivit propriilor declaratii, tari ca Grecia, Turcia, Croatia sau chiar Bulgaria.

"N-am mai fost de patru ani pe litoralul romanesc. Era prea scump pentru ce servicii mi se ofereau si nu merita", a declarat pentru Gandul Dan Besciu, coproprietar al companiei de constructii Euroconstruct Trading 98. Regele asfaltului spune ca destinatia sa preferata pentru vacanta este Halkidiki, in Grecia, pentru ca "imi place mai mult rusticul decat betoanele".

Nici Marius Cristescu, care patroneaza impreuna cu fratele sau, Emil, Grupul Bega, nu are prea multe cuvinte de lauda pentru litoralul romanesc. "Am fost acum o luna la Mamaia si m-am convins inca o data ca mai este mult de lucrat la calitatea serviciilor, care sunt si scumpe". Omul de afaceri, prezent pe locul 10 in Top Capital, cu o avere estimata la 800-820 milioane de euro, le gaseste totusi o scuza hotelierilor, prin faptul ca, la noi, sezonul este prea scurt si, deci, trebuie sa-si recupereze rapid investitiile.

"Singura solutie este extinderea sezonului si asta se poate face prin mai multe optiuni de petrecere a timpului liber: panouri de catarari, inchirieri de iahturi, tratamente balneare. La noi, ai doua optiuni: ori pe plaja, ori la discoteca. Daca ploua, nu ai ce face", a mai spus Cristescu, care precizeaza ca raportul calitate/pret este mai bun in Turcia, Grecia si chiar Bulgaria.

Sebastian Ghita (Asesoft): "Noi mai mult ne manelizam decat ne civilizam"

"Oricat de mult ai plati, servicii bune tot nu primesti", spune, la randul lui, ploiesteanul Sebastian Ghita, patronul grupului Asesoft, aflat pe locul 103 in Top Capital, cu o avere de 71-76 milioane de euro. El marturiseste ca a fost de curand la Neptun si ca totul a ramas neschimbat. "Si italienii au cateodata servicii proaste, dar macar au mancare buna. Noi mai mult ne manelizam decat ne civilizam", a mai spus Ghita, care se declara indragostit de Italia.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: